Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Reprezentativac Njemačke zaražen koronavirusom uoči meča protiv Islanda

fudbal lopta ilu (1)

Naravno da je to razočaravajuća vijest uoči meča i za selektora i za cijeli tim“, kazao je direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff

Fudbaler nacionalnog tima Njemačke bio je pozitivan na testu na koronavirus uoči predstojeće utakmice protiv Islanda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jutros smo dobili pozitivan nalaz jučerašnjeg testiranja. Zaraženi fudbaler nema nikakvih simptoma COVID-19“, navodi se u saopćenju Fudbalskog saveza Njemačke.

Iako iz saveza nisu otkrili identitet zaraženog fudbalera, list “Bild“ tvrdi da se radi o 28-godišnjem veznom igraču Borussie Monchengladbach Jonasu Hofmannu.

“Naravno da je to razočaravajuća vijest uoči meča i za selektora i za cijeli tim“, kazao je direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff.

On je izrazio nadu da je to jedini slučaj zaraze unutar reprezentacije, a optimističan je jer su se u njemačkom štabu pobrinuli da reduciraju kontakte fudbalera izvan treninga.

Fudbaleri Njemačke večeras u Duisburgu s početkom u 20.45 sati igraju utakmicu prvog kola kvalifikacione grupe J protiv Islanda.