Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Reprezentativac Srbije pokušao objasniti zašto ipak nije bilo penala

antonio rukavina – ruka

Poljski sudija prvo je pokazao na bijelu tačku, no zatim je promijenio odluku

Portugalci smatraju da su teško oštećeni protiv Srbije u Lisabonu u kvalifikacijama za EP 2020. Završilo je 1:1, a u 72. minuti poljski sudija Szymon Marciniak propustio je svirati penal za domaćina nakon što je Andre Silva glavom uputio loptu u šesnaesterac Srbije koju je rukom zaustavio Antonio Rukavina.

Poljski sudija prvo je pokazao na bijelu tačku, no zatim je promijenio odluku.

“Sudija je ismijao naš težak rad večeras. Mi smo bili superiorni, Srbija se samo branila cijelu utakmicu. Ne imati VAR tehnologiju u ovoj fazi je amaterska igra UEFA-e”, rekao je portugalski desni bek Joao Cancelo odmah nakon utakmice u TV prijenosu.

Portugalci su se uzalud bunili, a Srbiju je, mora se priznati, itekako pogurala sreća i loša odluka sudije u ovoj situaciji.

Nakon utakmice oglasio se i Rukavina, koji je pokušao objasniti zbog čega ipak nije bilo penala, iako ga je lopta pogodila u ruku.

“Prvo me je lopta pogodila u lice, odnosno u nos, a onda u ruku. Sad, da li je to po pravilima penal, ja mislim da nije… U trenutku mi se nos zacrvenio, sudija je to vidio, a linijski je signalizirao. Imali smo sreće”, rekao je Rukavina novinarima poslije utakmice.

Sporni detalj pogledajte od 09:20: