Fudbal

human potez

Reprezentativci Srbije premiju od milion eura doniraju bolesnoj djeci

16/11/2021

Vučić je obećao reprezentativcima Srbije milion eura pred put u Lisabon, a oni su pobjedom protiv Portugala osigurali plasman na Mundijal i odlučili donirati pomenuti novac bolesnoj djeci

Fudbaleri Srbije odlučili su da milion eura od premije koju im je obećao predsjednik Aleksandar Vučić za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine doniraju u humanitarne svrhe za liječenje bolesne djece, pišu srbijanski mediji.

Mediji u susjednoj zemlji pišu da je novac jutros proslijeđen na račun Fudbalskog saveza Srbije, a dalje će biti raspoređen za one kojima je najpotrebniji.

Vučić je obećao reprezentativcima Srbije milion eura pred put u Lisabon, a oni su pobjedom protiv Portugala osigurali plasman na Mundijal i odlučili donirati pomenuti novac bolesnoj djeci.

Plasmanom na Svjetsko prvenstvo FSS osigurao je sjajnu zaradu od čak 12 miliona dolara. To je iznos koji FIFA dodjeljuje svakoj od 32 reprezentacije koje su se plasirale u Katar i to po modelu 10 miliona za sam plasman plus dva miliona za pripreme svake selekcije.

Komentari

Autor: scsport.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.