Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odlična forma Maje Jelčić

Reprezentativka BiH briljirala u dresu Intera u derbiju protiv Milana

Foto: Inter FC

“Odigrale smo stvarno dobru utakmicu i zasluženo pobijedile u gradskom derbiju. Fantastična je bila atmosfera kako na samoj utakmici, tako i tokom sedmice u cijelom gradu”

Veliki derbi Milana je pripao Interu. Nogometašice crno plavih su dominirale u jučerašnjem meču protiv svog gradskog rivala, sve do momenta dok stvari u svoje ruke nije preuzela naša Čapljinka Maja Jelčić i sa nekoliko svojih sjajnih poteza napravila prevagu u korist svog tima.

“Odigrale smo stvarno dobru utakmicu i zasluženo pobijedile u gradskom derbiju. Fantastična je bila atmosfera kako na samoj utakmici, tako i tokom sedmice u cijelom gradu. Osjećala se tenzija na svakom koraku i drago mi je što sam iskusila ovako nešto. Posebno mi je drago zbog svih navijača kojima je crno-plava boja u srcu”, zadovoljna je naša Maja Jelčić.

Za čuveni derbi della Madonnina znamo da svakom navijaču kako Intera tako i Milana znači ponekad i više, nego i samo osvajanje titule. Kako ste proslavile pobjedu i kakvo je raspoloženje u vašem taboru?

“Bilo je zaista sjajno, lijep je osjećaj kada se slavi posle velike tenzije koja sa svih strana okružuje ovakvu utakmicu. Ipak stižu reprezentativne obaveze kojima se jako radujem i sa nestrpljenjem čekam okupljanje pred odlučujuće susrete u Ligi Nacija. Željna sam kao i sve ostale djevojke iz reprezentacije da napravimo velike stvari”, raspoložena je udarna igla tima Samire Hurem.