Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reprezentativna karijera prestala prije nego je i započela

725735

Odbijanje Joze Šimunovića da nastupi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ne prolazi nezapaženo ni u Škotskoj. Ovaj fudbaler inače je u posljednje vrijeme česta meta novinara, koji njegove loše igre redovno kritikuju, a često prenesu i poneki status ili tvit u kojem fanovi Celtica mole Boga da ih Šimunović uskoro napusti.

The Sun je jučer objavio da je Šimunović Prosinečkom saopštio da se želi koncentrisati na igranje u Celticu, a prensena je i izjava Anela Hadžića, koji je osuo paljbu po Šimunoviću.

Mediji u Hrvatskoj podsjećaju da je Šimunović vjerovatno neznajući za pravila FIFA-e, imao nadu da će ga Zlatko Dalić pozvati na Mundijal u Rusiju, obzirom na povrede Tina Jedvaja i Vedrana Ćorluke. Ipak, gadno se prevario, obzirom da su pravila jasna, a ona kažu da se sportsko državljanstvo ne može mijenjati dva puta u životu. A Šimunović je već jednom to uradio. Dakle, odbijanjem Prosinečkog, reprezentativna karijera stopera Celtica okončana je prije nego što je i započela, već u 24. godini.