Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

detalji tragedije

Reyes odradio trening i nakon što je čuo odluku trenera, otišao pravo u smrt

reyes (2)

Španska fudbalska federacija (RFEF), uz odobrenje LaLige (LFP), već je najavila odgodu spomenutog dvoboja Cadiza i Extremadure, kao i ostalih šest susreta Segunde u nedjelju

Saobraćajna nesreća na autocesti Utrera – Sevilla završila je u subotu kobno po špansku nogometnu zvijezdu Josea Antonia Reyesa, bivšeg igrača Seville, Arsenala, Real Madrida, Atletico Madrida… Španski internacionalac, u dobi od 35 godina, putovao je u svom automobilu s dvojicom rođaka, koji su također poginuli. Svi su se vraćali iz Almendralejoa, gdje je jutros Reyes odradio trening Extremadure, člana španske Segunde za koju je igrao.

Nesreća se dogodila u 11:40 sati na 17. kilometru autoceste A-376, u smjeru Utrere, kada je vozilo kojim je upravljao Reyes sletjelo s ceste.

Službe hitne pomoći Andaluzije nisu mogle ništa učiniti da spase živote trojice muškaraca.

Automobil kojim je upravljao Reyes završio je na krovu (FOTO twitter)

Jutros je Reyes bio na treningu Extremadure, ali ga trener nije odlučio uvrstiti među igrače na koje računa u strašnjem duelu 41. kola na gostovanju kod Cadiza. Nakon što ga je trener Manuel Mosquer, Reyes se odlučio vratiti u Sevillu sa svoja dva rođaka. Španski nogometaš i njegovi rođaci u trenutku tragedije vozili su se u vozilu Mercedes Brabus s550.

Iza Reyesa ostala je supruga Noelia Lopez i troje djece, kćerke Noelia i Triana, te sin Jose Antonio Junior.

Španska fudbalska federacija (RFEF), uz odobrenje LaLige (LFP), već je najavila odgodu spomenutog dvoboja Cadiza i Extremadure, kao i ostalih šest susreta Segunde u nedjelju. Osim toga, UEFA je također potvrdila da će minutom šutnje neposredno prije finala Lige prvaka između Tottenhama i Liverpoola u Madridu, odati počast Reyesu.

Nekada sjajno lijevo krilo svoju posljednju utakmicu u životu odigrao je 18. maja, kada je igrap 31 minutu u trijumfu Extremadure u Alcorconu (0-1).