Riad Bajić potpisao trogodišnji ugovor sa Konyasporom (FOTO)

riad bajic (2)

Bivši napadač sarajevskog Željezničara Riad Bajić potpisao je trogodišnji ugovor sa turskim prvoligašem Konyasporom.

Bajić je izrazio zadovoljstvo prelaskom u Torku Konyaspor te je svima poručio da će u narednom periodu pokazati zbog čega je došao u taj klub.

“Iznendaio sam se kad sam vidio kako su me navijači Konye dočekali. To me dodatno motivisalo. Svima ću pokazati zbog čega sam ovdje”, naglasio je Bajić.

riad bajic (1)

On je podsjetio da je imao više ponuda iz različitih klubova, no da je odabrao klub iz Konye. Također se zahvalio svima koji su doprinijeli njegovom prelasku u ovaj klub.

Glasnogovornik Konyaspora Ahmet Baydar podsjetio je da je Bajić u Željezničaru imao uspješnu karijeru te da je prošle sezone postigao 15 golova. Baydar je izrazio nadu da će mladi bh. fudbaler nastaviti istim stopama i u dresu zeleno-bijelih.

Nakon priprema u Erzurumu i Austriji Konyaspor nastavlja sa radom u svom gradu. Baydar je kazao da je još malo vremena ostalo do početka sezone te da će još večeras ekipa imati pripremni meč na svom stadionu.

On je kazao da uprava kluba zajedno sa navijačima i igračima ima visoke ambicije kada je u pitanju domaća Super liga.

riad bajic (3)

Riad Bajić rođen je 1994. godine. Fudbalsku karijeru je kao napadač započeo u FK Željezničaru. O njegovom uspjehu i talentu govori i činjenica da je prošle sezone u bh. Premijer ligi postigao 15 pogodaka nakon čega je proglašen za najboljeg strijelca.

Bajić je pored Josipa Kvesića još jedan fudbaler Željenzničara koji je potpisao za turski klub. Josip Kvesić je prošlog mjeseca potpisao ugovor sa Antalyasporom.