Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rifet Kapić potpisao za Grasshoppers!

kapic_grass1

Jedan od najperspektivnijih bh. fudbalera Rifet Kapić (22), kako smo jutros i najavili, potpisao je ugovor sa švicarskim Grasshoppersom.

– Kapić je jutros otputovao u Cirih, gdje je prošao ljekarski preglede, a potom parafirao četvorogodišnji ugovor ugovor, potvrdio nam je Kapićev menadžer Semir Ždralović iz agencije Sportfront.

Gorica će na ime obeštećenja dobiti 500.000 eura i procenat od narednog transfera.

Kapić spada u red najtalentovanijih igrača u Prvoj ligi Slovenije. U jesenjem dijelu sezone u dresu Gorice postigao je 11 pogodaka na 23 susreta (u domaćem takmičenju i Ligi Evrope), te je osim Skakavaca privukao pažnju i klubova iz liga petice.

Transfer su potvrdili i Švicarci na svoj oficijelnoj stranici

Ranije se spominjala Genoa, ali Švicarci su bili brži.

Spretni veznjak potpisao je ugovor s najtrofejnijim švicarskim klubom. Popularni Skakavci su titulu prvaka osvajali 27 puta, dok su kup osvajali u 19 navrata.

Zanimljivo je da se Kapića nisu sjetili oni koji su krojili spisak Robertu Prosinečkom aktuelnom selektoru BiH za američku turneju, iako je Kapić jedan od najspominjanijih igrača u slovenskim medijima u zadnjih godinu dana.

Dres Skakavaca trenutno nosi Haris Tabaković, dok su dio ovog kluba u prošlosti bili braća Izet i Sead Hajrović, Veroljub Salatić, Semir Musić, Senad Lulić i Sanel Jahić.