Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Rijad Kobiljar potpisao za Sarajevo

27/06/2015

Talentovani veznjak, Rijad Kobiljar (19), potpisao je ugovor sa aktuelnim prvakom BiH, FK Sarajevo.

Kobiljar je već u trenažnom procesu sa ekipom, a odradio je kompletne pripreme na Jahorini, te ostavio dobar dojam, nakon čega je struka Sarajeva odlučila da potpiše saradnju s njim.

[pull_quote_right]Kobiljar u redove Sarajeva dolazi iz američkog univerziteta Jacksonville[/pull_quote_right]

Nakon zvaničnog potpisivanja ugovora, mladi veznjak nije krio svoju sreću.

“Prvi utisci o Sarajevo su odlični. Velika je čast trenirati sa igračima poput Benka, Stojčeva i Cimirota. Za mene je ovo vrhunski klub i presretan sam što sam dio Sarajeva”, kazao je Kobiljar za oficijelnu klupsku stranicu.

Kobiljar u redove Sarajeva dolazi iz američkog univerziteta Jacksonville, gdje je u protekloj sezoni postigao šest golova, i ubilježio osam asistencija. Zahvaljujući dobrim igrama, bio je izabran i u “All star team” konferencije. Iako je u proteklim godinama živio i igrao u Americi, Rijad je od malena veliki navijač FK Sarajevo, a za to su prije svega, zaslužni njegovi roditelji.

“Moj otac je veliki navijač Sarajeva i to se prenijelo na mene. Na svoju prvu utakmicu sam otišao sa svojih četrnaest mjeseci, otac me tada odveo na sjevernu tribinu Koševa”, kazao je Kobiljar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.