Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Rijeka pozvala sveštenika u pomoć

svecenik

Podsjećamo, nešto slično nedavno smo vidjeli i u Srbiji, odnosno u tamošnjem klubu iz Novog Sada, Vojvodini

Svećenik Ivan Dominik Iličić posjetio je nogometaše hrvatskog prvoligaša Rijeke i blagoslovio ih uoči velikog jadranskog derbija protiv Hajduka.

U prošlom kolu Riječani su savladali Šibenik, a sada se nadaju nastavku niza u duelu protiv najvećeg rivala. U jadranskom derbiju gostovat će Hajduku u nedjelju. Rijeku odnedavno s klupe predvodi bh. stručnjak i bivši trener Zrinjskog Sergej Jakirović

Klub je angažovao svećenika koji je ušao u svlačionicu i blagoslovio ekipu i igrače Rijeke.

“Blagosloviti igrače i ostale sudionike nekog nogometnog kluba ne znači biti protiv drugih klubova. Isus nije za jedan klub na način da bi bio protiv drugih klubova nego mislim da mu je stalo da što više igrača, uposlenika i navijača bude otvoreno njegovom blagoslovu i da kroz sport promovišu, prije svega, ljudske i kršćanske vrijednosti te ostvare primjer pravog zajedništva. Molimo u tom duhu za naše sportiste, kojem god klubu pripadali, a posebno za naše drage Vatrene”, napisao je svećenik Ivan na Facebooku i dodao:

“Ne zaboravimo moliti za njih kao osobe i sada kada nema svjetskog prvenstva. Kao uzor, igračima sam predstavio dominikanskog blaženika Piera Giorgia Frassatija koji je i sam bio sportista. Volio je skijati i planinariti, a životno geslo bilo mu je Verso l’alto što znači prema vrhu, kako u sportu, planinarenju, tako i u životu. Prema vrhu, prema nebu, prema neprolaznim vrijednostima”, zaključio je u objavi Ivan Dominik Iličić.

Rijeka se, podsjetimo, nalazi na osmom mjestu od 10 ekipa koje igraju HNL.

Podsjećamo, nešto slično nedavno smo vidjeli i u Srbiji, odnosno u tamošnjem klubu iz Novog Sada, Vojvodini, kada je pravoslavni sveštenik pozvan da osvešta svlačionicu i autobus u kojem je ekipa išla na megdan Zvezdi.