Rijeka protutnjala Poljudom

hajduk1

Splitski Hajduk pune četiri i po godine ne zna za pobjedu nad rivalom iz Rijeke. Splitski “bili” posljednji put su dobili Rijeku prije 1.614 dana.

Posljednji put Hajduk je slavio još u martu 2012. kada je na Kantridi zadnju utakmicu na klupi ‘bijelih’ vodio Bugarin Krasimir Balakov, završilo je 3:0.

Rijeka je večeras nasred Poljuda razbila domaće s 4:2 u utakmici šestog kola HNL-a. Iako je Hajduk poveo u 12. minutu iz penala. Srijelac je bio Ohandza.

U 24. minutu Gavranović je postigao prvi gol za Riječane i najavio veliki preokret. Već u 35. minutu Bezjak je potpuno okrenuo rezultat sa bijele tačke.

Rijeka je povećala vodstvo u 62. minutu preko Bezjaka, ali je Hajduk smanjio na 2:3 tri minuta kasnije, kada je pogodio Ismaili.

Konačnih 4:2 u 79. minutu postavio je Andrijašević. Tino Sven Sušić nije bio u kombinaciji za ovaj meč, kao i još nekoliko prvotimaca Hajduka, koje je trener odmarao za puno bitniju utakmicu, onu uzvratnu protiv Maccabija u kvalifikacijama za Ligu Evrpe. Prvi susret u Izrael završen je pobjedom domaćih od 2:1.