Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rijeka se vratila na Kantridu, Kvržića savladale emocije

Zoran-Kvrzic-Nadam-se-da-cu-zaigrati-i-ponovo-zabiti-Hajduku

Ostali su još dugo nakon susreta sa Mariborom nogometaši Rijeke na travnjaku Kantride. Kao da im se nije dalo u svlačionice. Druženje s navijačima, selfiji ispred Zapada, međusobni razgovori, intervjui za brojne medijske kuće… Neki su poput Hebera bili posebno oduševljeni, sve ga je posjetilo na brazilsku atmosferu i ugođaj, toliko da je Brazilac djelovao sretan poput malog djeteta. Svojim golom i trkom prema Armadi znao je proslaviti svoj prvijenac na Kantridi, posjetio na neke golgeterske dane Rijekinih topnika koji se jednostavno ne zaboravljaju. A samo su tri sadašnja standardna prvotimca osjetila čari Kantride, Andrej Prskalo koji je branio cijeli susret protiv Maribora, Simon Sluga koji je bio na klupi i Zoran Kvržić kojeg je u nastavku zamijenio Maxwell Acosty. Kvržić je odigrao posebno dojmljivo. Brz, okomit, s dobrim i pravovremenim progravanjima te opasnim ubačajima u srce šesnaesterca.

– Bilo je stvarno jako lijepo vratiti se na Kantridu i odigrati dobru utakmicu. Još kad je ovako pun stadion… Meni su se vratile sve te emocije iz ranijih dana. A bilo je stvarno lijepih uspomena ovdje pod stijenama Kantride. Dobrih utakmica, velikih pobjeda… Baš sam rekao da bismo mogli barem jednom godišnje odigrati neku utakmicu ovdje, rekao je.

Kvržić je na Kantridi zabio i jedan od svojih najdražih pogodaka, kao i jedan od posebno bitnih u historiji Rijeke. I to onaj drugi u velikoj pobjedi bijelih od 2:1 protiv Stuttgarta prije pet godina u Play-offu za ulazak u Europsku ligu.

– Odigrao sam tu puno utakmica, a svakako u najljepšem sjećanju mi je ostao Stuttgart. Pamtim dobro i Sevillu… Ali jedna od dražih utakmica mi je i finale Kupa Hrvatske, dodao je Zoran.