Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rijeka za 5 miliona eura prodala stopera Bešiktašu, Spahić ih ne zanima?

spahic

Pitanje koje ovih dana najviše zanima poklonike fudbala u BiH i nogometne reprezentacije naše zemlje jeste ono koje se tiče nastavka karijere Emira Spahića.

Stoper našeg A tima više nije član HSV-a.

Nakon što je njemački Bundesligaš raskinuo ugovor sa Spahićem, pojavile su se špekulacije kako su za stopera Zmajeva zainteresirani ljubljanska Olimpija, te hrvatski prvoliga Rijeka.

Iz Ljubljane su vrlo brzo reagirali, i poručili kako ima “Spahić ne treba”, no sa Kantride još uvijek nema reakcije.

A, Rijeci stoper treba, no ni njima izgleda Spahić ne treba.

Trener jesenjeg prvaka HNL-a Matjaž Kek tvrdi, kada je prijelazni rok u pitanju, da je bitno samo da svi igrači kojima trenutno raspolaže ostanu na okupu i – zdravi.

No, vrlo vjerovatno će mu trebati jedan stoper, jer, primjerice, “stoper Matej Mitrović jesenas nije dobio nijedan karton, a vrag nikad ne spava”, piše riječki Novi list.

Također, Mitrović je prvi na popisu onih koji bi mogli otići. Njegov menadžer Ivan Tarzan Cvjetković, tvrdi kako ima ponudu koja se ne može odbiti.

Danas su mediji u Hrvatskoj objavili kako je turski velikan Beškitaš na svojim službenim stranicama potvrdio pregovore s Rijekom i Mitrovićem. Iz Istanbula je stigla neformalna potvrda da je s igračem dogovoren trogodišnji ugovor, a s čelništvom Rijeke dogovoren odštetni iznos od čak pet miliona eura, plus određeni bonusi. Mitrović bi trebao zarađivati milione eura godišnje..

Ako ne dođe do nekog velikog preokreta, piše Novi list, transfer će se zaključiti još tokom ove sedmice, nakon što igrač obavi liječnički pregled.

Riječani su krenuli u potragu za novim stoperom, no po svemu sudeći ni oni ne žele Spahića.

“Zna se provjereno da to sigurno neće biti 36-godišnji bh. defanzivac Emir Spahić”, piše riječki Novi list.