Fudbal

Jedan od domaćina Eura

Rim traži više vremena za odgovor o navijačima

12/04/2021

Bilo bi poželjno kako bi nam UEFA pružila malo više vremena, jer je teško napraviti prognozu događaja koji će se održati za dva mjeseca, kazao je Locatelli

Rok koji je Europska nogometna federacija (UEFA) dala Rimu da preciznije definira broj gledatelja koji bi mogli prisustvovati utakmicama Europskog prvenstva na stadionu Olimpico prekratak je, kazao je u ponedjeljak čelnik Nacionalnog zdravstvenog vijeća Franco Locatelli.

Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin EURO-a (11. juna – 11. juča) međutim, glavni italijanski grad, poput Munchena, Bilbaa i Dublina, još nije donio odluku o gledateljima.

Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London i Sankt Peterburg su potvrdili kako će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine, dok Bilbao, Dublin, München i Rim moraju do 19. aprila pružiti informacije o svojim planovima, prenosi Hina.

“Bilo bi poželjno kako bi nam UEFA pružila malo više vremena, jer je teško napraviti prognozu događaja koji će se održati za dva mjeseca,” kazao je Locatelli za RAI.

“Teško je sada odrediti procjene postotka gledatelja i protokola. Bilo bi bolje kada bi prognozu, koja će biti u skladu s epidemiološkim razvojem, napravili početkom svibnja. Međutim, učinit ćemo sve da se utakmice odigraju u Rimu,” dodao je Locatelli.

Predsjednik Italijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina zalaže se za otvaranje stadiona Olimpico sa 30%, odnosno oko 20.000 gledatelja.

Upravo bi u Rimu bi trebalo biti otvaranje EP-a 11. juna utakmicom između Italije i Turske. Na Olimpicu bi se trebale igrati i utakmice Italija – Švicarska (16. juna), Italija – Wales (20. juna), te jedan susret četvrtfinala.

London je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom juna.

Glasgow je potvrdio je kapacitet stadiona između 25 i 33 posto, a isti su kapacitet najavili i Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen.

Sankt Peterburg je potvrdio kapacitet od 50 posto, s mogućnošću povećanja kapaciteta do kraja aprila, a Budimpešta namjerava ugostiti gledatelje s punim kapacitetom, uz pridržavanje strogih uvjeta za ulazak na stadion.

Baku je također, potvrdio kapacitet od 50 posto.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.