Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rimski derbi pred polupraznim tribinama?

dzeko-roma

Rimski derbi po svojoj tradiciji, a prije svega vatrenim navijačima, uvijek je mogao stati uz rame najvećim nogometnim praznicima na svijetu. Međutim, okršaj Lazija i Rome ove nedjelje od 15 sati mogao bi doživjeti potpuni krah.

Naime, do jučer je za 180. okršaj rimskih rivala prodano tek 6.000 ulaznica, pa ako se prodaja nastavi u istom ritmu, mogao bi to biti jedan od najmanje posjećenih derbija Vječnog grada u njegovoj istoriji.

Na razočaravajuću posjetu utjecat će ponajprije bojkot dvije grupe najvatrenijih navijača. Ultrasi Lazija i Rome ne idu na svoj “sjever”, odnosno “jug”, zbog postavljanja ograde unutar navijačke tribine. Redovni su na gostovanjima, no utakmice na Olimpicu bojkotiraju, a dosljedni će ostati i ove nedjelje.

Roma je prvi ovosezonski derbi riješila pobjedom 2:0, a i u nedjelju je blagi favorit s obzirom da je u puno boljoj formi od najljućeg rivala. Vučica je i općenito uspješnija u međusobnim dvobojima – na dosadašnjih 179 utakmica Roma je pobijedila 66 puta, Lazio ima 50 pobjeda, a 63 derbija završila su neriješeno.