Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Robert Lewandowski na Marakani sinoć ispisao istoriju

lewa1 (1)

Jedino je još Lionel Messi uspio zabiti četiri gola u jednoj utakmici Lige prvaka

U petom kolu Lige prvaka Bayern je u Beogradu razbio Crvenu zvezdu s čak 6:0.

Bila je to noć Roberta Lewandowskog koji je za 14 minuta i 31 sekundu zabio četiri gola u Ligi prvaka i postavio rekord tok takmičenja. Nije mu to prvi put da je zabio četiri gola u jednoj utakmici. Prvi put je zabio četiri gola za Dortmund protiv Real Madrida 2013. godine, a sad je to napravio najbrže, ne samo u karijeri, nego u istoriji LP.

Lewandowski je protiv Crvene zvezde zabijao u 53., 60. 64. i u 67. minuti.

Jedino je Lionel Messi uspio zabiti četiri gola u jednoj utakmici Lige prvaka.

Sjajni Poljak trenutno ima deset golova u Ligi prvaka i ukupno 27 u 20 nastupa za Bayern ove sezone. No, tu nije kraj njegovim rekordima. Sinoć je zabio devetu utakmicu zaredom u Ligi prvaka i tako izjednačio rekord, a s 46 golova postao je Bayernov rekorder u Ligi prvaka.

Osim rekorda u Ligi prvaka, Poljak drži rekord i u Bundesligi gdje je zabio pet golova u 11 minuta.

Najteži je to poraz beogradskog kluba na stadionu Rajko Mitić, popularnoj Marakani, otkako je otvoren 1963. godine. Do sinoćnjeg debakla najteži domaći porazi crveno-bijelih bili su sa četiri gola razlike.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.