Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Robijeva mitska reklama bila je šlagvort za Praznik u Sarajevu (VIDEO)

15fd3d0ac8afb9eb0184

Još iz vremena kad je nosio dres Crvene zvezde, Robert Prosinečki omiljen je diljem bivše države. Veliki sportista i skromni mladić ostao je omiljem sve do danas, a njegova popularnost rezultirala je brojnim reklamama koje je snimio tokom posljednje tri decenije. Spominjao se Robi i u filmovima s kraja osamdesetih i početka devedesetih, a prva kultna reklama koje se i danas sjećaju Jugosloveni bila je ona za Udarnik čarape iz Zrenjanina. Da je Prosinečki Sarajlijama bio simpatičan i u vrijeme igranja za Zvezdu govori skeč iz kultne Audicije za koji je šlagvort bila upravo u to vrijeme popularna reklama za čarape. Ista je iskorištena i u filmskom ostvarenju Praznik u Sarajevu, u sceni u kojoj glavni lik Avduka (Mustafa Nadarević) biva priveden u čarapama.

Prosinečki je kasnije snimao reklame za pivo, vino, kladionice, a u Španiji i za automobile. Reklamirao je u Španiji Renault Kangoo, u reklami u kojoj kaže da je riječ o automobilu koji predstavlja “sve što mu je potrebno”.

U Hrvatskoj je pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Japan i Koreju s Davorom Šukerom snimio reklamu za Ožujsko pivo.

Posebno je simpatičan bio propagandni program za vino Kutjevo u kojem se Prosinečki za šankom druži sa šefom iz reprezentacije Hrvatske Miroslavom Blaževićem. Ćiro tokom konverzacije spominje i onu čuvenu “da će progutati svoju trenersku diplomu”.

Da je zaljubljen u klađenje novi bh. selektor otkrio je u reklamama koje je snimio za Sportsku kladionicu Fortuna.