Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Robinho o dolasku u turski Sivasspor: Napravio sam pravi potez

robinho

Bivši brazilski reprezentativac i aktuelni fudbaler turskog prvoligaša Sivaspora izjavio je kako je dolaskom u ovu ekipu napravio pravi potez, javlja Anadolu Agency (AA).

Robson de Souza, poznatiji kao Robinho (33), koji je igrao za klubove poput Real Madrida, Milana, Manchester Cityja, u razgovoru sa novinarom AA osvrnuo se na prelazak u ekipu Sivaspora.

Govoreći o gradu Sivasu, u kojem je proveo tek nekoliko dana, Robinho kaže kako je to jedan mali grad, sa veoma toplim ljudima.

“Navijači su organizovali veoma lijep doček. Uslovi koje pruža klub Sivasspor su odlični. Mogu kazati da sam dolaskom u Sivas napravio pravi potez”, rekao je Robinho.

Istakao je također, da je, nakon što je dobio ponudu od Sivasspora, razgovarao sa Robertom Carlosom, nekadašnjim trenerom ovog kluba, kao i sa Cicinhom, koji je nosio dres ekipe kluba iz Sivasa.

“Carlos i Cicinho su mi dali jako pozitivne informacije. Također, sam se informisao i o navijačima kluba. Sve što sam čuo o Sivasu bilo je pozitivno”, kazao je Robinho.

Dodao je kako je prije dolaska u Sivas čuo dosta o turskoj Super ligi, a najviše je saznao od sunarodnjaka bivših fudablera Fenerbahčea Alexa de Souze i Diega.

“Znam puno o Super ligi, vrlo je dobra i borbena liga”, kazao je Robinho.

Osvrnuvši se na sutrašnju utakmicu Sivasspora protiv Malatyaspora, Robinho je kazao kako je proteklih dana vrlo aktivno radio na treninzima, te kako se osjeća spremno.

“Ako trener bude želio, spreman sam istrčati na teren. Radio sam puno na treninzima. Vrlo je bitno da uzmemo tri boda na utakmici protiv Malatyaspora”, kazao je Robinho.