Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjevernoirski trener

Rodgers novi menadžer Leicestera: Daću život da navijače učinim ponosnima

Brendan Rodgers

Radujem se radu s igračima, klupskim osobljem i navijačima, kako bi napravili korak naprijed, rekao Rodgers

Brendan Rodgers sinoć je ozvaničio povratak u Premier ligu Engleske. Sjevernoirski trener, nakon skoro tri godine na klupi škotskog Celtica, prihvatio je ponudu Leicester Cityja i potpisao ugovor do juna 2022. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je predstavljen kao novi menadžer “lisica” Rodgers je kazao da je privilegovan i počašćen dolaskom u Leicester.

“Daću svoj život kako bi navijači bili ponosni na svoj klub. Zajedno ćemo biti jači. Radujem se radu s igračima, klupskim osobljem i navijačima, kako bi napravili korak naprijed”, istakao je Rodgers.

On će na klupi Leicestera naslijediti francuskog trenera Claudea Puela, koji je u nedjelju dobio otkaz nakon niza od šest prvenstvenih utakmica bez pobjede. Celtic je, također, pronašao rješenje pa je Neil Lennon imenovan za privremenog menadžera do kraja tekuće sezone.

Sjevernoirski trener u Celtic je došao u ljeto 2016. godine. Od tada je osvojio svih sedam škotskih trofeja, koje je mogao osvojiti. Osim škotskog velikana, 46-godišnji Rodgers je u trenerskoj karijeri vodio još mladi tim Chelseaja te Watford, Reading, Swansea City i Liverpool.