Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sergej Pinjajev

Rođen je 2004, a već igra za seniorski tim

pinjajev

Pinjajev ne može odmah potpisati za engleskog giganta zbog FIFA-inih pravila, no Larin smatra da će jednog dana Sergej biti zvijezda Crvenih đavola

Ruski drugoligaš Čertanovo registrovao je 14-godišnjeg napadača Sergeja Pinjajeva za takmičenje u seniorskoj konkurenciji.

Riječ je o vjerovatno najvećem tamošnjem talentu u mlađim uzrastima. Sergej se upravo vratio iz Manchestera u Rusiju nakon što je u Unitedu bio na drugoj probi.

Nikolaj Larin, glavni čovjek mlađih uzrasta u Čertanovu, otkrio je kako se Sergej proveo u Engleskoj.

“Svi su sretni i zadovoljni. Nije igrao cijelu utakmicu, kao protiv Buryja prošle godine, ali Sergej je odigrao nekoliko mini-turnira i bio je u sastavima u svim utakmicama. Na jednom je zabio pet golova, na drugom – devet. Bio je najbolji strijelac”, kaže njegov trener i dodaje:

“U Manchester Unitedu su rekli da je on najtalentiraniji igrač koji je došao na probu u zadnjih 15 godina.”

Pinjajev ne može odmah potpisati za engleskog giganta zbog FIFA-inih pravila, no Larin smatra da će jednog dana Sergej biti zvijezda Crvenih đavola.

“On će odlaziti u Manchester na “stažiranja” jednom godišnje na dvije sedmice. Sljedeći put ide 2020. godine. Dobivat će upute iz kluba po kojima će raditi”, rekao je Larin.

Mladić je rođen 2. novembra 2004. i prema Transfermarktu vrijedi već 100.000 eura. Dok je bio u Manchesteru, sreo je i slavnog Brazila Ronalda Nazaria s kojim se slikao, kao i sa zvijezdom Manchester Uniteda, Paulom Pogbom.