Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roma bez dva važna igrača protiv Liverpoola

roma

Trener Rome Eusebio Di Francesco objavio je spisak od 21 igrača za večerašnji uzvratni susret polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola, a na teren večeras neće istrčati nedovoljno spremni Kevin Strootman i Diego Perotti, prenopsi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz rimskog kluba, Strootman i Perotti nisu spremni za večerašnji susret i nisu na raspolaganju treneru Di Francescu.

Roma je u prvoj utakmici polufinala na gostovanju Liverpoolu poražena rezultatom 5:2, što je zaostatak koji u historiji Lige prvaka i Evropskog kupa nikada niko nije stigao.

Još jedna od činjenica koja pokazuje koliko će rimska “vučica“ biti na teškom ispitu je i to što je Liverpool jedina ekipa koja ove sezone nije zabilježila poraz u Ligi prvaka. Ujedno popularni “redsi“ ove sezone imaju najefikasniji napad Lige prvaka sa postignuta 33 gola.

NAJČITANIJE DANAS Niko nije obratio pažnju na ruke sudije Mujića na Grbavici (VIDEO)

S druge strane, Roma je tim koji je u prethodnoj rundi već pokazala da je sposobna za velike preokrete jer je nakon poraza rezultatom 4:1 u revanšu u Rimu pobijedila i eliminirala Barcelonu s 3:0.

Roma je jedina ekipa u Ligi prvaka koja u svih pet mečeva na domaćem terenu “Olimpicu“ ove sezone nije primila gol.
Uzdanica Rimljana u napadu će večeras biti bosanskohercegovački golgeter Edin Džeko koji se upisivao u strijelce u četiri posljednja meča Liga prvaka.

https://www.youtube.com/watch?v=FJ9so4Obhnk