italijanski mediji

Roma pokušava produžiti posudbu Mkhitaryana

Mkhitaryan_Dzeko

U više navrata Mkhitaryan je imao problema s povredama, zbog čega Roma nije spremna otkupiti njegov ugovor od Arsenala za 25 miliona eura

Roma nije spremna platiti 25 miliona obeštećenja za Henrikha Mkhitaryana, fudbalera Arsenala, ali nastoji dogovoriti posudbu Armenca na još jednu sezonu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mkhitaryan je prošlog ljeta stigao na posudbu za tri miliona eura i upisao 17 nastupa u Seriji A i Ligi Evrope uz učinak od šest golova i četiri asistencije. U više navrata je imao problema s povredama, zbog čega Roma nije spremna otkupiti njegov ugovor za 25 miliona eura.

Prema navodima italijanskih medija, umjesto otkupa njegov agent Mino Raiola predložiće produženje posudbe do juna 2021. godine. Naravno, uz određenu novčanu naknadu te fiksnu opciju za otkup ugovora. No, ugovor 31-godišnjeg igrača s Arsenalom ionako ističe u junu 2021. godine, pa bi Mkhitaryan prvo trebao produžiti tu saradnju.

Tokom karijere Mkhitaryan je igrao za Pyunik, Metalurh Donetsk, Shakhtar Donetsk, Borussiju Dortmund, Manchester United, Arsenal i sada Romu. U dresu reprezentacije Armenije odigrao je 86 utakmica i postigao 29 golova.