Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roma razbila Juventus u sjajnom derbiju

roma – juventus

Spremao se Juventus za proslavu šestog uzastopnog i rekordnog 33. Scudetta u Rimu, ali je na kraju pognute glave napustio Olimpico, gdje ga je srušila Roma s 3:1 u derbiju 36. kolu Serie A. Aktuelni prvak Italije mogao je večeras osigurati naslov prvaka, ali će to morati učiniti u sljedećem kolu, kada dočekuje Crotone.

S druge strane, Roma se ponovno vratila na drugo mjesto ispred Napolija, te će ako ostane tu sljedeće sezone direktno u Ligu prvaka.

Sve je fantastično krenulo za ekipu Massimiliana Allegrija u Rimu, za koju je svih 90 minuta igrao Miralem Pjanić. Nakon što je Asamoah pogodio stativu u sedmoj, Stara dama je povela u 21. minuti. Sturaro je poslao dugu loptu na drugu stativu za Gonzala Higuaina, koji je sjajno ubacio za natrčalog Leminu, a veznjak s gotovo gol-linije zabio za veliko vodstvo Juventusa.

Juve je u tom trenutku imao Scudetto u rukava, ali svega četiri minute kasnije doživio je šok. Roma, za koju zbog povrede nije nastupio Edin Džeko, je stigla do 1:1 preko De Rossija. Paredes je izveo korner s desne strane, Manolas šutirao glavom, a Buffon odbranio njegov udarac. Međutim, lopta se odbila samo do De Rossija, koji je s nekoliko metara šutirao, a Buffon sa zemlje odbranio, ali iz drugog puta kapiten Rome uspio je ugurati loptu u mrežu za izjednačenje.

Igralo se otvoreno u prvom poluvremenu, a onda je u drugom domaćin uspio slomiti goste za devet minuta.

Roma je preokrenula u 56. minuti i to preko sjajnog El Shaarawyja, koji je zabio prekrasnim udarcem po zemlji s lijeve strane, a lopta završila od desne stative u golu. Buffon ništa nije mogao učiniti i tu je krenuo potop Juvea.

A, tačku na i stavio je u 65. nezaustavljivi Radja Nainggolan. Salah je majstorski asistirao za belgijskog veznjaka na desnoj strani, a on strašnim udarcem probio Buffona na prvoj stativi za konačnih 3:1 i veliku pobjedu Rome.

https://www.youtube.com/watch?v=lkWLDYgHo0M