Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roman Abramovič dobio državljanstvo Izraela

abramovič

Ruski milijarder i vlasnik engleskog fudbalskog kluba Chelsea Roman Abramovič dobio je državljanstvo Izraela, prenosi Anadolu Agency (AA).

”Jerusalem Post” javlja kako je poznati milijarder danas privatnim avionom doputovao u Izrael kako bi preuzeo dokument kojim se potvrđuje njegov status kao građanina te države.

Abramovič je doputovao na aerodrom Ben Gurion, u Tel Avivu, a nakon razgovora sa zvaničnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Izraela, preuzeo je dokument.

Pojedini mediji su istakli kako je Abramovič zbog kašnjenja u obnovi vize Velike Britanije, odlučio uzeti državljanstvo Izraela.

Izvor blizak ruskom milijarderu za ”Jerusalem Post” je demantovao te navode i dodao kako je Abramovič veoma vezan za Izrael i da je duži vremenski period planirao dobijanje državljanstva, a danas je njegov san i ostvaren.

Izvor koji je želio ostati anoniman kazao je kako nisu tačni navodi da je Abramoviču odbijen zahtjev za vizu Velike Britanije podsjetivši da ruski biznismen u toj zemlji živi uz vizu ”specijalnog investitora”.

Roman Ambramovič nije bio prisutan na tribini stadiona na kojem se 19. maja igrao susret između Chelseaja i Manchester Uniteda. Britanski mediji su špekulisali kako mu je istekla viza i da nije prisustvovao jer nije dobio novu.