Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Romanu Abramoviču nije produžena britanska viza

21/05/2018

Mnogi su se pitali zašto ruski milijarder Roman Abramovič nije bio prisutan na tribinama da bi posmatrao kako njegov nogometni klub Chelsea osvaja engleski FA kup ovog vikenda. Njegov saradnik potvrdio je da Abramoviču nije produžena britanska viza.

Saradnik ruskog bogataša koji je tražio da ostane anoniman, jer nije bio ovlašten da javno komentira tu temu, izjavio je za Associated Press da razmatranje molbe za produženje Ambramovičeve vize traje duže nego obično, dodajući kako je nejasno zašto je to tako.

Britanija je nedavno najavila da će razmotriti izdavanje dugoročnih viza bogatim Rusima nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergej Skripala i njegove kćerke Julije.

O Abramovičevim problemima s vizom prvo je izvjestio ruski medijski bilten Zvono. Citirao je riječi dva neimenovana izvora da mu je britanska viza istekla prošlog mjeseca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.