Romin veliki promašaj: On ih svakih 10 minuta košta 100.000 eura

Rick Karsdorp

Roma ga je platila 14 miliona eura, uz bonusa koje ipak neće aktivirati.

Prvo je zaradio povredu ligamenata, oporavljao se čitave sezone, do sada je sakupio tri meča za Romu, odigrao ukupno 180 minuta.

Rick Karsdorp počeo je sezonu, loše, Eusebio Di Francesco je nezadovoljan, na kraju je došlo do sukoba pred meč sa Realom, pa nije bio ni u konkurenciji za tu utakmicu.

Kažu da trener ne pomišlja da mu više pruži šansu, Karsdorp će biti na tribinama i danas u Bologni, a mjesto desnog beka zauzeće univerzalac Alessandro Florenzi.

Roma će probati da nađe rješenje i da u januaru proda Holanđanina, ali sigurno će morati da se pomiri sa velikim gubitkom novca. Jedna od solucija je da ga vrate u Holandiju na pozajmicu, ali on prima milion i po eura godišnje, što recimo Feyenoord koji bi ga rado vratio ne može da plaća…

Nema sumnje da je Karsdorp jedan od većih, ako ne i najvećih promašaja aktuelnog sportskog direktora Vučice Monchia. Karsdorp je na platnom spisku Rimljana od 1. jula prošle godine, i samo na ime plaće Romu je do sada koštao nešto manje od dva miliona eura.

Praktično, Roma je Holanđaninu za svakih odigranih 10 minuta (bez skoro ikakvog učinka) platila 100.000 eura.