Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronalda i danas boli poraz: To je jedina utakmica koju bih želio opet odigrati

ronaldo

Inter ovih dana slavi 110 godina postojanja, a na rođendansku proslavu stigao je i Il Fenomeno, koji se u razgovoru s novinarima prisjetio jednog od najtežih trenutaka svoje karijere te jednog od najbolnijih poraza Intera u njegovoj historiji.

Kolo prije kraja Serie A u sezoni 2001/2002, Inter je bio u dobitnoj situaciji. Bio je prvi na tabeli i igrao je u Rimu protiv bezbrižnog Lazija, koji nije mogao ni gore ni dolje. S tri boda bio bi prvak, bez obzira kako prvi pratitelj Juventus prođe u poslovično nezgodnim Udinama, piše Index.

Hiljada navijača Intera slilo se u Rim misleći da će na Olimpicu proslaviti naslov na koji su čekali još od 1989. I počelo je dobro za crno-plave. Vieri je odmah na početku pogodio za 1:0. Slavni Čeh Karel Poborsky je izjednačio, a u 24. minuti Luigi Di Biagio još jednom vraća prednost Interu. Međutim, od tog trenutka na terenu je postojala samo jedna ekipa – ona Lazijeva. Poborsky zabija svoj drugi gol, a za konačan potop i rušenje snova o naslova zabijaju Diego Simeone i Simone Inzaghi.

“Kad bih mogao vratiti vrijeme, želio bih ponovno igrati utakmicu koju smo igrali 5. maja 2002. kad je sve za nas bilo naopako. Nažalost, tad smo izgubili i ostali bez titule”, prisjetio se Brazilac, a onda je rekao par riječi o Interu.

https://www.youtube.com/watch?v=_5dM1ohC5XI

“Čast mi je što me smatraju najboljim napadačem u historiji Intera, s obzirom na to koliko je velikih igrača ovdje nastupalo. U Inter sam stigao kao mladić i tu sam sazrio u čovjeka”, rekao je Ronaldo, pa je dodao:

“Novi vlasnici? Za navijače to nije važno. Njima samo treba Inter koji pobjeđuje, pa se nadam da će s novim vlasnicima klub opet biti onaj stari, koji osvaja trofeje.”