Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Optužba za silovanje

Ronalda više od pola godine nisu mogli pronaći da mu pošalju poziv na sud

cristiano ronaldo

Prema italijanskim zakonima, za razliku od američkih, nije potrebno optuženiku na ruke predati poziv, nego je dovoljno poslati ga na adresu

Više od šest mjeseci trebalo je advokatima Kathryn Mayorge da pronađu adresu Cristiana Ronaldova i pošalju mu poziv na sud zbog optužbi za silovanje.

Ronaldovi advokati od početka su pokušavali ishoditi odbacivanje optužbi, a sudski zapisi otkrivaju da su odbili dostaviti njegovu adresu.

“Ne postoje zapisi koji pokazuju gdje Ronaldo živi, svi zapisi o njegovoj imovini su zamračeni”, stoji u sudskim dokumentima, piše engleski The Mirror.

Kathryn Mayorga prošle je jeseni nakon skoro deset godina izašla u javnost s detaljnom ispovijesti kako ju je nogometna superzvijezda silovala u Las Vegasu, što Ronaldo, svakako, poriče.

Njeni su advokati uz pomoć italijanskih vlasti došli do Ronaldove adrese na koju mu mogu poslati poziv na sud. Prema italijanskim zakonima, za razliku od američkih, nije potrebno optuženiku na ruke predati poziv, nego je dovoljno poslati ga na adresu, ali ostaje nejasno zašto mu ga nisu pokušali lično uručiti kad je očito puno lakše saznati gdje se Ronaldo nalazi dok je na poslu nego gdje živi.

Jednako je nejasno zašto dokument nije preveden u razdoblju potrage za Portugalčevom torinskom adresom pa još nije spreman za slanje, nego će biti tek kroz nekoliko sedmica.