Fudbal

Paragvaj

Ronaldinho dotakao dno, uhapšen sa lažnim pasošem (FOTO)

05/03/2020

Jedan pasoš glasio je na ime slavnog nogometaša, a jedan na ime njegova brata

Ronaldinho, bivši nogometaš Barcelone i brazilske reprezentacije, i njegov brat Roberto Asis uhapšeni su jučer u Paragvaju zbog toga što su u zemlju ušli s krivotvorenim pasošima.

Vijest je objavio La Nacion, a za redakciju brazilskog Globa potvrdila ju je paragvajska policija. Euclides Acevedo, paragvajski ministar unutrašnjih poslova, otkrio je kako su istražitelji upali u predsjednički apartman u Hotel Yacht & Golf Clubu u kojem je Ronaldinho odsjeo s bratom. Tamo su prilikom pretresa pronašli dva krivotvorena pasoša.

Jedan pasoš glasio je na ime slavnog nogometaša, a jedan na ime njegova brata.

“Zakon se mora poštovati. Imamo informaciju da su krivotvorili dokumente”, rekao je Acevedo u intervjuu za paragvajski Radio Nanduti. Prema pisanju lokalnih medija, vlasti su sve znale od trenutka kad je Ronaldinho sletio u zemlju, ali nije zadržan na aerodromu kako bi se izbjegla medijska pompa.

Prema izvještaju policije, zadržan je i Wilmondes Sousa Lira, čovjek koji je Ronaldinhu i njegovom bratu nabavio pasoše. Ronaldinho i njegov brat su u pritvoru u hotelu, a u svoju obranu svjedočit će tokom dana.

Ronaldinho je u srijedu stigao u Paragvaj kako bi promovisao svoju novu knjigu Genij života, ali i kako bi učestvovao u jednom humanitarnom događaju. Istražitelji su pokušali kontaktirati Ronaldinhove predstavnike, ali nisu dobili nikakav odgovor.

Nije ovo prvi put da je Ronaldinho uhvaćen u sličnom prekršaju. 2018. su mu brazilske vlasti zaplijenile pasoš dok nije platio kaznu koju je dobio zato što je ilegalno izgradio mol s ribarskom platformom u Porto Alegreu.

Kažnjen je s 8,5 miliona eura i od onda mu je zabranjeno da napušta zemlju. Bilo je to u septemru prošle godine. Podsjetimo, Ronaldinho nogomet ne igra od 2015. godine, a prošle godine ga je brazilski predsjednik Jair Bolsonaro imenovao turističkim ambasadorom te zemlje bez obzira na to što ju ne može napustiti da bi ju predstavljao.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.