Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legenda u problemima

Ronaldinho na računu ima 12 KM, brazilske vlasti mu oduzele pasoš

ronaldinho

Nejasno je gdje je nestalo Dinhovo bogatstvo, iako je uvijek bio poznat po raskalašenom stilu života

Možda i najomiljeniji nogometaš u historiji deset je godina igrao u Evropi za velikane PSG, Barcelonu i Milan, u karijeri je zaradio milione i milione, a prije samo nekoliko mjeseci vrijednost njegove imovine procijenjena je na 90-ak miliona dolara.

Pa ipak, Ronaldinho se našao u ogromnim dugovima, u tolikoj mjeri da su mu brazilske vlasti oduzele pasoš kako ne bi mogao pobjeći iz zemlje.

Ronaldo de Assis Moreira (38), prema pisanju španske Marce, trenutno na računu ima manje od šest eura, odnosno jedva 12 KM. Upao je u neke mutne poslove i kažnjen je zbog ilegalne gradnje u zaštićenom području u Brazilu, zajedno s bratom Robertom.

Iako je napravljena nova hipoteka na zemljište, zbog ogromnih kamata Ronaldinho ne može platiti dug od dva miliona eura.

Nejasno je kamo je nestalo Dinhovo bogatstvo, iako je uvijek bio poznat po raskalašenom stilu života, a stanje na računu ga očito ne sprječava da putuje po svijetu, samo u posljednjih nekoliko sedmica bio je u Kini i Japanu zbog reklamnih kampanja.

Trebao je 17. novembra sudjelovati na humanitarnoj utakmici u Frankfurtu, ali ako dotad ne namakne dovoljno novca za isplatu duga i povrat pasoša, gledatelji i siromašna djeca, koja bi trebala dobiti novac od zarade, ostat će razočarani.

Ko zna, možda se utakmica prebaci u Brazil, a utržak se uplati na Ronaldinhov račun, kako bi ponovno mogao putovati po svijetu i uveseljavati ljubitelje nogometa…