Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldinho potpisao ugovor sa brazilskim Fluminenseom

ronaldinho12

Iskusni brazilski fudbalski as Ronaldinho karijeru će nastaviti u rodnom Brazilu u ekipi Fluminensea sa kojom je potpisao ugovor na godinu i šest mjeseci, javlja Anadolu Agency (AA).

Ronaldo de Assis Moreira, poznatiji kao Ronaldinho je napustio meksičku ekipu Queretaro i do kraja 2016. godine će nositi dres Fluminensea i to onaj sa brojem 10.

[pull_quote_right]U rodnom Brazilu je igrao za Gremio, Atletico Mineiro i Flamengo, tim koji slovi za najljućeg rivala njegove nove ekipe Fluminensea[/pull_quote_right]

Fluminense je na internet stranici potvrdio da će 35-godišnji Ronaldinho u narednih godinu i pol igrati u ovoj ekipi, ali nisu objavili finansijske detalje njegovog ugovora.

Brazilski mediji pišu da će Ronaldinho u trajanju ugovora u novom timu zaraditi 3,5 miliona dolara.

Nakon potpisivanja ugovora, Ronaldinho je izjavio da je sretan zbog povratka u domovinu i da je jedan od glavnih motiva za to bila činjenica da u karijeri nije osvojio niti jednu titulu prvaka Brazila.

Ronaldinho slovi za virtuoza s loptom, a u bogatoj karijeri je nastupao za Barcelonu, Milan, PSG i meksički Queretaro. U rodnom Brazilu je igrao za Gremio, Atletico Mineiro i Flamengo, tim koji slovi za najljućeg rivala njegove nove ekipe Fluminensea.