Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldinho se izvinjavao Nevilleu

ronaldinho neville

Rezultat je na ovakvim utakmicama “u drugom planu”, ali Ronaldinho gdje god se pojavi ukrade šou, a tako je bilo i na utakmici Engleske i Ostatka svijeta na Old Traffordu, od koje je prihod namijenjen UNICEF-u.

Engleska je pobijedila 3:2, ali prvi igrač bio je Ronaldinho, koji je humanitarnoj reviji u Manchesteru podsjetio na najbolje dane, tačnije vratio je vrijeme od prije desetak godina, kada je bio najbolji nogometaš svijeta.

Oduševljenoj publici pokazao je dio bogatog arsenala trikova, vještina i majstorija kojima još uvijek raspolažem iako mu je 36 godina, a igranju ozbiljnog nogometa odavno je pretpostavio puno ozbiljnije partijanje.

Zabavu je priredio gledateljima na Old Traffordu posebno kada je jednim potezom, odnosno promjenom kretanja, dvostruko spektakularno prevario Bena Shepherda i Phila Nevillea, zbog čega mi je čak bilo krivo, pa se kasnije ispričao Nevilleu.

I dok mu je ismijavanje jedne engleske nogometne legende uspjelo, pokušaj da ponovi ruganje drugoj, tačnije lob Davida Seamana iz četvrtfinala SP-a 2002., završio je podsmjehom brazilskom majstoru, jer engleskog veterana na golu ovaj put ni blizu nije uspio savladati.