Fudbal

Brazilac u problemima

Ronaldinho u dobrom raspoloženju u paragvajskom zatvoru

10/03/2020

U zatvoru najviše sigurnosti nalazi se oko 195 zatvorenika, uključujući korumpirane političare i policajce, kao i trgovce drogom

Bivša nogometna zvijezda i reprezentativac Brazila Ronaldinho brzo se navikava na život u paragvajskom zatvoru u predgrađu Asunciona, ali njegovi advokati se nadaju da će biti pušten u kućni pritvor dok istraga traje, rekao je nadzornik zatvora Blas Vera u telefonskoj izjavi za Reuters.

– Osjeća se dobro i u dobrom je raspoloženju. Uvijek se smije, kao što često vidite na televiziji – rekao je Vera.

Ronaldinho i njegov brat Roberto Assis u petak su uhapšeni jer su koristili falsifikovane pasoše paragvaja, a razloge zbog kojih su to učinili imat će danas priliku predstaviti u sudnici.

Njihov advokat Sergio Queiroz je rekao Reutersu da su tražili od suda da ih pusti u kućni pritvor, te garantovali da nema razloga za bojazan od bijega.

U zatvoru najviše sigurnosti nalazi se oko 195 zatvorenika, uključujući korumpirane političare i policajce, kao i trgovce drogom.

– Najopasniji zatvorenici se nalaze u odvojenom dijelu zatvora – kazao je Vera i naglasio da daje sve od sebe da bivši nogometaš i njegov brat imaju što bolje uvjete.

Brazilca su u nedjelju posjetili bivši kapiten paragvajske reprezentacije Carlos Gamarra s grupom bivših nogometaša.

Dvostruki najbolji igrač svijeta u izboru FIFA-e, koji se prestao profesionalno baviti nogometom u 2015. godini, još uvijek globalno uživa veliku popularnost. U Paragvaj je doputovao u prošlu srijedu na poziv lokalnog vlasnika kockarnice.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.