Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Paragvaj

Ronaldinho u kućnom pritvoru nakon 32 dana provedena iza rešetaka

ronaldinho

Sud je odobrio mjeru kućnog pritvora nakon što je na ime Ronaldinha i njegovog brata uplaćena kaucija u iznosu od 1,6 miliona dolara

Nakon 32 dana provedena u zatvoru u Paragvaju, bivši brazilski fudbalski as Ronaldinho Gaucho i njegov brat Roberto Assis pušteni su na kućni pritvor, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ronaldinhu i njegovom bratu je izrečena zamjenska mjera i oni će i dalje ostati u pritvoru, ali ovog puta u hotelu. Dobio sam garancije od rukovodstva hotela da u vlastitom trošku mogu organizirati kućni pritvor za njih“, kazao je paragvajski sudija Gustavo Amarilla.

Ronaldinho je 40. rođendan dočekao iza zatvorskih rešetaka, a suđenje po optužbi za pokušaj ulaska u Paragvaj s falsifikovanim pasošem će čekati u kućnom pritvoru u Asuncionu.

Sud je odobrio mjeru kućnog pritvora nakon što je na ime Ronaldinha i njegovog brata uplaćena kaucija u iznosu od 1,6 miliona dolara.

“To je izdašna suma novca koja je uplaćena u gotovini i dovoljan je razlog da optuženi neće pobjeći”, kazao je sudija Amarilla.

Ronaldinho je u Paragvaj doputovao 4. marta radi promotivnih aktivnosti, a na aerodromu u Asincionu ga je dočekalo oko 2.000 djece i mladih.

Advokati odbrane tvrde da je lokalni sponzor dao paragvajske pasoše Ronaldinhu i njegovom bratu i da oni nisu imali saznanja da rade bilo šta pogrešno.