portugalska zvijezda

Ronaldo 22. januara debituje za Al-Nassr

cristiano ronaldo ss

Ronaldo će moći zaigrati s Al-Nassr pošto je klub raskinuo ugovor s Kameruncem Vincentom Aboubakarom, kako bi ispoštovao maksimalan broj stranaca koji je odredila saudijska federacija

Debi portugalskog fudbalera Cristiana Ronalda za svoj novi klub Al-Nassr očekuje se 22. januara, izjavio je za AFP izvor blizak saudijskom klubu.

Ronaldo će moći zaigrati s Al-Nassr pošto je klub raskinuo ugovor s Kameruncem Vincentom Aboubakarom, kako bi ispoštovao maksimalan broj stranaca koji je odredila saudijska federacija.

Svoj prvi nastup Ronaldo će moći imati 22. januara protiv Eifaka, pošto prvo mora odslužiti kaznu od dva meča suspenzije koju je zaradio igrajući za svoj bivši klub Manchester United.

“Al-Nassr je sporazumno raskinuo ugovor s Vincentom Aboubakarom i on je dobio svu finansijsku nadoknadu na koju je imao pravo. Ronaldo će prije debija ispoštovati suspenziju od dva meča”, izjavio je izvor blizak klubu.

Ronaldo je potpisao ugovor sa saudijskim klubom do 2025. godine i zaradit će oko 200 miliona eura tokom trajanja ugovora.