Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo: Brazil je favorit za osvajanje Mundijala

ronaldo

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo je izjavio da nije važno da Brazil samo osvoji Svjetsko prvenstvo u Rusiji nego da i navijačima pruže odličnu i kvalitetnu igru, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naša reprezentacija trenutno igra veoma dobro. Posebno smo u posljednje dvije godine sa selektorom Titeom počeli igrati dosta bolje. Imamo mladu selekciju koja ima veoma motivisane nogometaše. Imamo i mlade igrače koji će prvi put igrati na Svjetskom prvenstvu, ali to uopće kod njih ne izaziva stres nego uzbuđenje. Vjerujem da će Brazil biti uspješan. Brazil vidim kao favorita. Među favoritima su naravno i Njemačka, Španija i Argentina. Francuska također ima veoma mladu i talentovanu ekipu. Potrebno je da se na jednom mjestu nađe nekoliko faktora da bi se osvojio Mundijal. Nadam se da će Brazil spojiti sve ove faktore i da će se iz Rusije vratiti s titulom. Ipak, pored titule, od reprezentacije Brazila očekujemo i dobru igru. Za Brazil nije dovoljno samo da osvoji titulu. Trebamo svima pokazati kako igramo lijep nogomet”, rekao je Ronaldo u obraćanju novinarima na programu koji je organizovan u Moskvi.

Istakao je i kako bi volio da Neymar nastavi postizati golove pa da čak prestigne i njega samog po broju pogodaka u reprezentaciji Brazila.

“Da Neymar obori i rekord Pelea, a ne samo moj. Njegovi golovi znače i više titula za Brazil i više osvojenih prvenstava. Sretan samo zbog njegove velike želje i volje za pobjedama. Na taj način pomaže i reprezentaciji”, kazao je Ronaldo.

Na pitanje o postojanju velike konkurencije za dres između Firmina i Jesusa, rekao je da je u selekciji Brazila uvijek postojala ogromna konkurencija.

“U Brazilu će uvijek biti konkurencije jer se ekipa sastoji od najboljih nogometaša u svijetu. Svi reprezentativaci igraju u velikim evropskim klubovima. Naravno da tu važnu zadaću ima i selektor Tite. Izgleda da Gabriel Jesus trenutno ima zagarantovano mjesto u ekipi. U mečevima u kojima je igrao postizao je golove. Firmino će i s klupe biti vrlo važna motivacijska snaga”, rekao je legendarni Brazilac.

Na novinarsko pitanje da li bi Tite mogao preuzeti Real Madrid, istakao je da mu nije jasno otkud su se baš sada pojavile takve medijske špekulacije.

“Svi se sada trebamo fokusirati na uspjeh reprezentacije. Ne smijemo dozvoliti bilo kakvu atmosferu koja će ugroziti našu selekciju”, kazao je Ronaldo.