Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real razbio Atletico, Ronaldo zabio tri gola

ronaldo

Fudbaleri Real Madrida savaldali su gradskog rivala ekipu Atletica sa 3:0 na „Vicente Calderonu“ u meču 12. kola španske Primere.

Pobjedu ekipi Zinedina Zidanea donio je Cristiano Ronaldo het-trikom u 23, 71. i 77. minutu.

Real se sada učvrstio na čelu tabele sa 30 bodova, četiri više od drugoplasirane Barcelone koja je ranije u subotu remizirala bez golova sa Malagom.

Atletico se nalazi na petoj poziciji sa 21 bodom. Ovo je „Kraljevskom klubu“ 24. uzastopni meč bez poraza u Primeri, a posljednji su doživjeli upravo od gradskog rivala 27. februara na „Santiago Bernabeuu“.

Oblak je uspješno čuvao gol Atletica od napada Ronalda i Modrića, ali je tako bilo sve do 23. minuta. Portugalac je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, lopta je pogodila nekoga u živom zidu Atletika, promijenila smjer i završila u mreži.

U 71. minutu Stefan Savić je skrivio penal nad Ronaldom. Crnogorski štoper izgubio je korak u prodoru Portugalca ka golu, u padu je zadržao visoko podignutu nogu o koju se sapleo fudbaler Reala i sudija je pokazao na bijelu tačku. Ronaldo je bio siguran za dvostruku prednost.

On se ovim pogotkom izjednačio sa Alfredom di Stefanom sa po 17. postignutih golova u gradskim derbijima, da bi ga samo nekoliko minuta nakon i prestigao.

Šest minuta kasnije Ronaldo nakon kontranapada postiže novi pogodak. Na polovini Reala započet je od Modrića, koji nastavlja ka Iscu, potom je Bale prošao po lijevoj strani, u pravo vrijeme dodao do Ronalda, koji je ostao sam i iz prve pogađa mrežu za konačnih 3:0.