Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevjerovatni portugalac

Ronaldo hat-trickom protiv Tottenhama postao najbolji strijelac u historiji

ronaldo ss

Ronaldo je s ova tri gola došao do brojke od 807 golova u profesionalnoj karijeri i postao je najbolji strijelac svih vremena po zapisanim podacima FIFA-e

Manchester United je u 29. kolu Premier lige pobijedio Tottenham 3:2, a junak dvoboja je bio Cristiano Ronaldo koji je postigao hat-trick. Portugalac je zabijao u 12., 38. i 81. minuti. Za Spurse su golove dali Kane u 35. minuti te Maguire koji je postigao autogol u 72.

Ronaldo je s ova tri gola došao do brojke od 807 golova u profesionalnoj karijeri i postao je najbolji strijelac svih vremena po zapisanim podacima FIFA-e. Nijedan nogometaš nije zabio više golova za klub i reprezentaciju od njega. Prestigao je Josefa Bicana.

Golovima na današnjoj utakmici ujedno je Ronaldo postao i treći igrač u dobi od 37 i više godina koji je zabio više puta u utakmici Premier lige, nakon Teddyja Sheringhama (jednom) i Grahama Alexandera (dva puta).

Prvi pogodak je postigao snažnim udarcem s više od 20 metara u 12. minuti, no Tottenham je izjednačio u 35. minuti iz kaznenog udarca koji je izveo Kane nakon igranja rukom Alexa Tellesa u svom kaznenom prostoru. Samo tri minute potom Ronaldo je vratio United u prednost uguravši loptu u mrežu iz velike blizine nakon ubacivanja Sancha.

Novo poravnanje za goste stiglo je nakon autogola Maguirea u 72. minuti, on je pokušao spriječiti Reguilonovo ubacivanje za Romera i svladao De Geu. Ipak, da tri boda ostanu u Manchesteru, pobrinuo se Ronaldo svojim trećim golom u 81. minuti, kada je bio najviši u skoku pred gostujućim vratima i glavom svladao Llorisa.

Četvrti United sada ima 50 bodova, dva više, ali i čak četiri utakmice više od petog Arsenala, dok je Tottenham sedmi s 45 bodova.