Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo i Bale dali signale da odlaze iz Real Madrida, Zidane misli drugačije

ronaldo-zidane-real-madrid

U jeku slavlja nakon osvajanja nove titule Lige prvaka, navijače Real Madrida zatekle su izjave dvojice ponajboljih igrača Cristiana Ronalda i Garetha Balea koji su najavili mogući odlazak sa “Santiago Bernabeua“, javlja Anadolu Agency (AA).

Šest godina zaredom najbolji strijelac Lige prvaka Ronaldo je svega nekoliko sati nakon osvajanja novog pehara o Real Madridu govorio u prošlom vremenu i potvrdio da nije siguran da li će ostati u klubu.

“U narednih nekoliko dana ću navijačima dati odgovor na to pitanje jer su oni bili uz mene svo ovo vrijeme. Bilo je divno u Madridu”, kazao je Ronaldo.

On je također kazao da nije bitna budućnost bilo kojeg igrača jer je historija ostvarena.

Velšanin Gareth Bale je sinoć bio igrač odluke kada je fantastičnim pogotkom donio vodstvo Realu u kijevskom finalu protiv Liverpoola, a nezadovoljan statusom već ranije je najavio da će razmisliti da li ostaje ili odlazi iz kluba.

Za razliku od njih, trener Real Madrida Zinedine Zidane uvjeren je u njihov ostanak u klubu.

“Ronaldo će ostati u Realu. Vjerovatno će za tri ili četiri dana izaći s drugačijom izjavom”, kazao je Zidane te dodao da razumije nezadovoljstvo i Balea zbog čestog sjedenja na klupi za rezerve, ali da je to odluka koju donosi trener.