Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjajan gest

Ronaldo ispunio želju iranskoj slikarki

ronaldo slikarka
FOTO: Screenshot

Ronaldo je zagrlio i poljubio iransku slikarku i tako prekršio stroge zakone koji vladaju u toj državi

Saudijski Al Nassr je nedavno bio u Teheranu, gdje je s domaćim Persepolisom igrao utakmicu azijske Lige prvaka. Cristiano Ronaldo je još jednom pokazao da ima veliko srce, posebno kada su u pitanju njegovi navijači.

Naime, Portugalac je ispunio životnu želju iranske slikarke Fatimi.

Fatima je osoba s invaliditetom i velika obožavateljica portugalskog nogometaša. Video i fotografije koje je saudijski klub objavio na društvenim mrežama dočaravaju koliko je Fatimi značio ovaj susret.

Pojavile su se informacije da je Ronaldo navodno kaženjen zbog ovog poteza s 99 udaraca bičem, kao i da bi se kazna izvršila ukoliko se Portugalac nekada ponovo vrati u Iran, no zvanične potvrde toga nigdje nema, niti se njegov klub oglašavao na temu.

Stiže u Zenicu

Roberto Martinez, selektor nogometne reprezentacije Portugala, objavio je popis nogometaša na koje računa za oktobarske utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Portugalci igraju kod kuće protiv Slovačke 13. oktobra, a tri dana kasnije gostuju reprezentaciji BiH na Bilinom Polju u Zenici. Na popisu Martineza za te utakmice našlo se i ime Cristiana Ronalda.

Golmani: Diogo Costa, Jose Sa, Rui Patricio.Obrana: Diogo Dalot, Joao Cancelo, Nelson Semedo, Raphael Guerreiro, Antonio Silva, Danilo Pereira, Goncalo Inacio, Ruben Dias, Toti Gomes.

Vezni red: Joao Palhinha, Joao Neves, Ruben Neves, Bruno Fernandes, Otavio, Vitinha.

Napad: Bernardo Silva, Diogo Jota, Joao Felix, Pedro Neto, Rafael Leao, Ricardo Horta, Cristiano Ronaldo, Goncalo Ramos.