Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predstavljanje

Ronaldo: Ja sam unikat pa je i ovaj ugovor unikatan

ronaldo predstavljanje (1)

Ronaldo je više od mjesec dana bio bez kluba nakon što je 22. novembra sporazumno raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Ondje je cijeli prvi dio sezone bio u drugom planu te se zatim otvoreno pobunio protiv trenera Erika ten Haga i klupskog vodstva

Cristiano Ronaldo (37) predstavljen je na spektakularan način na stadionu Mrsool Park u Rijadu. Slavni Portugalac je prije nekoliko dana postao igrač Al-Nassra, prvoligaša iz Saudijske Arabije. Potpisao je ugovor na dvije i pol godine te će mu godišnja plaća iznositi oko 200 miliona eura, no u taj je iznos uključen i komercijalni dio ugovora. To je najveća plaća u historiji nogometa te će tako Ronaldo tokom trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura.

Ronaldo je više od mjesec dana bio bez kluba nakon što je 22. novembra sporazumno raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Ondje je cijeli prvi dio sezone bio u drugom planu te se zatim otvoreno pobunio protiv trenera Erika ten Haga i klupskog vodstva.

“Osjećam se jako dobro. U Evropi je moj posao gotov, sve sam osvojio. Igrao sam za najveće klubove. Ovo je za mene novi izazov da napravim nešto za nogomet u Aziji. Drago mi je da mi je Al-Nassr dao mogućnost da pomognem ne samo u razvoju nogometa već i da pomognem budućim generacijama. To je velik izazov, ali sam sretan zbog toga”, rekao je Ronaldo na početku predstavljanja, a onda su Portugalca pitali zašto je odabrao baš Al-Nassr i čudi li ga toliki ugovor:

”Ja sam unikatan igrač. Oborio sam sve rekorde u Evropi, a želim oboriti neke i ovdje. Ovaj ugovor je unikatan jer sam ja unikatan igrač, pa je to nešto sasvim normalno. Sada mogu reći da su me tražili brojni klubovi u Evropi. Imao sam puno ponuda iz Brazila, Australije, SAD-a, čak i iz Portugala. Sve sam odbio jer sam dao riječ Al-Nassru.”