Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Ronaldo je morao zabiti, no Staroj dami to nije bilo dovoljno

New Project (5)

Gol za konačnih 1:1 pao na samom startu drugog dijela, u 46. minutu, nakon velike greške Cancela, asistenta kod gola Ronalda

Ajax i Juventus odigrali su 1:1 u Amsterdamu, u prvom duelu četvrtfinala Lige prvaka.

Cristiano Ronaldo zabio je večeras u 45. minutu protiv Ajaxa 125. gol u Ligi prvaka u svojoj karijeri.

Statistika kaže da mu je to bio 97. gol glavom u karijeri u svim takmičenjima.

Vjerovali ili ne, svoj prvi od 125 golova u Ligi prvaka Portugalaca je zabio na današnji dana, 10. aprila 2007. u poznatom “ponižavanju” Rome na Old Traffordu, u revanš duelu četvrtfinala Lige prvaka.

U toj je utakmici, koja je zvršila 7:1, Ronaldo dao još jedan gol.

Gol za konačnih 1:1 pao na samom startu drugog dijela, u 46. minutu, nakon velike greške Cancela, asistenta kod gola Ronalda. Majstorski je zabio Neres.

Barca “rutinski”

U drugoj utakmici koja je igrana večeras na Old Traffordu, Barca je s 1:0 savladala domaći Mnachester United. Sve je riješeno u 12. minutu kada je nakon udarca Luisa Suareza lopta pogodila Shawa i dobrila se u mrežu Crvenih đavola.

Iako je u prvi mah gol pripisan Suarezu, UEFA je to promjenila.

Urugvajac nije postigao gol u Ligi prvaka više od godinu dana. Njegov posljednji gol u Evropi seže do prve runde četvrtfinala prošle sezone protiv Rome na Camp Nou.

U gostima, Suarezov post u Ligi prvaka još je dulji, posljednji put je gol u gostima u Ligi prvaka zabio 16. septembra 2015. na rimskom Olimpicu.