Ronaldo je opet rušio rekorde, Marokanci idu kući (VIDEO)

portugal maroko

Od novembra 2012. godine Cristiano Ronaldo, kapiten Portugala, odigrao je ukupno 55 utakmica u dresu svoje reprezentacije.

U više od polovine tih utakmica (28) zabio je barem jedan gol. Sa današnjim golom protiv Maroka, za pobjedu u drugom kolu grupne faze Mundijala u Rusiji i vjerovatan plasman u narednu rundu, ukupno 48 golova. Podatak za svaki respekt.

Bio je to Raonaldov četvrti gol u Rusiji, čime se izdvojio na čelu liste strijelaca na Mundijalu.

Ronaldo je danas oborio i rekord legendarnog Mađara Ferenca Puškaša, koji je do četvrte minute meča Portugal – Maroko bio najefikasniji Evropljanin svih vremena u međunarodnim utakmicama. Puškaš je u karijeri zabio takva 84 pogotka, a Ronaldo 85.

Današnjom pobjedom protiv, treba reći, vrlo dobrih i borbenih Marokanaca, Portugal je stigao na prag nokaut faze Mundijala. Sada Ronaldo i društvo imaju četiri boda, a u posljednjem kolu ih očekuje još utakmica protiv slabašnog Irana.

Što se Marokanaca tiče, posebno u drugom poluvremenu, nisu imali ni sreće a koncentracije u ključnim momentima. Uprkos činjenici da su imali veći posjed lopte, i čak 16 udaraca prema golu Portugalaca, nisu uspjeli zabiti.

Iran i Španija svoju utakmicu drugog kola u ovoj grupi igraju od 20 sati.

https://www.dailymotion.com/video/x6mbqcg