Ronaldo naredio uplašenom Moutinhu da puca penal

388583

Cristiano Ronaldo se pokazao kao istinski vođa portugalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu koje se igra u Franvuskoj.

Nema boljeg dokaza da je Ronaldo pravi, pobjednički vođa Portugala, od situacije uhvaćene na priloženoj snimku. Nakon što je četvrtfinalna utakmica s Poljskom završena 1:1, birani su izvođači penala. Ronaldo se naravno prijavio, ali je primijetio da ne samo među izvođačima, nego i igračima oko selektora Santosa, nema Joaa Moutinha.

Bez obzira što je iskusni internacionalac i jedan od najboljih portugalskih izvođača penala, Moutinho se prestrašio velike odgovornosti i sakrio, nadajući se da to niko neće primijetiti i da će se tako izvući preteške dužnosti.

Ronaldo ga je pronašao i doslovno izvukao iz skrovišta sljedećim riječima: “Hej, dolazi ovamo, dođi izvesti penal! Ti ih dobro pucaš!” Kada je vidio strah u Moutinhovim očima, ohrabrio ga je sljedećim riječima: “Ako izgubimo, je.. ga!”

Cristianova akcija se isplatila, jer od suigrača “dezertera” napravio je izvođača, ali i strijelca iz penala, a Portugal je na kraju pobijedio Poljsku i prošao u polufinale.