Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo ostavio Portugal na EP, Mađarska i Island u osmini finala

Portugal Mađarska Ronaldo Nani

U posljednjem kolu grupe F 15. Evropskog prvenstva u Francuskoj direktan plasman u osminu finala su izborili Mađarska i Island, javlja Anadolu Agency (AA).

U posljednjem kolu grupe F selekcija Mađarska je na “Stade de Lyonu” u Lyonu igrala neriješeno 3:3 s Portugalom, čime je osigurala prvo mjesto u grupi i plasman u osminu finala.

Portugal će kao trećeplasirana selekcija u osmini finala igrati protiv reprezentacije Hrvatske.

Golove za Mađare su postigli Zoltan Gera u 19. i Balazs Dzsudzsak u 47. i 55. minuti, dok su na drugoj strani golove za Portugalce postigli Nani u 42. i Cristiano Ronaldo u 50. i 62. minuti utakmice.

https://www.youtube.com/watch?v=qdRyXW2fa04

U drugoj utakmici grupe F, reprezentacija Islanda je na “Stade de France” u Parizu savladala Austriju s 2:1, te se uspjela plasirati u osminu finala kao drugoplasirana u svojoj grupi.

Golove za Island su postigli Jon Dadi Bodvarsson u 18. i Arnor Traustason u četvrtoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena, dok je pogodak za Austriju postigao Alessandro Schopf u 60. minuti utakmice.

https://www.youtube.com/watch?v=–Y8E06yEnU

Ovom pobjedom, Island se u svom debitantskom učešću na velikom takmičenju plasirao u osminu finala, dok je Austrija napustila prvenstvo.

Nakon posljednjeg kola u grupi F prvo mjesto je zauzela Mađarska sa 5 bodova, koliko ima i drugoplasirani Island, treće mjesto je pripalo Portugalu koji ima 3 boda, dok je Austrija posljednja s jednim bodom.