Ronaldo predstavljen u Juventusu: Još uvijek sam mlad i volim izazove

ronaldo

Juventus je danas i zvanično medijima predstavio veliko pojačanje, 33-godišnjeg portugalskog napadača Cristiana Ronalda, javlja Anadolu Agency (AA).

Ronaldo je u prvom obraćanju medijima, nakon što je potpisao za italijanski klub, kazao zašto je iz Real Madrida prešao u Juventus.

“Juventus je jedan od najboljih klubova na svijetu. Dobro sam razmislio. Prijatelji i kolege rekli su mi da je to klub u kojem mogu igrati i zbog toga sam donio odluku da potpišem za Juve. To je velik klub, najveći u Italiji. Na kraju i nije bila tako teška odluka za mene. Više razmišljam o sadašnjosti. Volim nogomet, još uvijek sam mlad i volim izazove. Ovo nije samo karijera, nego i ispunjenje sna. Igrao sam za Sporting, Manchester United, Real Madrid i sada Juventus. Nisam mogao ni zamisliti bolji ishod. Ovo je novi izazov za moju karijeru i igrači mojih godina idu u Kinu, Katar ili SAD, ali ja sam izabrao Juventus”, kazao je Ronaldo u obraćanju na konferenciji za medije održanoj na stadionu “Allianz” u Torinu.

Istakao je i kako je u Realu proveo devet sjajnih sezona, dodajući da je ipak došlo vrijeme da napravi novi korak u karijeri.

“Pokušat ću i ovdje pokazati da sam vrhunski igrač, trenirat ću maksimalno i želim pokazati koliko mogu. Vrlo sam ambiciozan i volim nove izazove. Nadam se da će sve proći kako sam isplanirao. Znam da je ovo teško prvenstvo, ali želim nova iskustva u karijeri. Uvijek sam imao teške izazove i ne želim sjediti i gledati na ono što sam postigao, već raditi naporno i siguran sam da će sve biti jako uspješno i dat ću svoj maksimum. Znam da je trofej Lige prvaka ono što svaki klub želi. Sigurno da ćemo se boriti za tu titulu”, rekao je Ronaldo.

Portugalski reprezentativac je početkom prošle sedmice potpisao četverogodišnji ugovor sa “starom damom“ gdje će po sezoni zarađivati devet miliona više nego u Realu.

Portugalac je, nakon devet godina, napustio Real, koji ga je u ljeto 2009. godine doveo iz Manchester Uniteda za 94 miliona eura. Ronaldo je u 438 utakmica za kraljevski klub postigao 451 gol, osvojio je dva prvenstva, četiri Lige prvaka, a u vitrini ima i pet Zlatnih lopti. S Realom je osvojio ukupno 16 trofeja, a postigao je 15 golova u 15 finala u kojima je igrao.

Ronaldo je karijeru počeo u Sportingu, a od 2003. do 2009. godine je bio igrač Manchester Uniteda, nakon čega je prešao u Real Madrid. U klupskoj karijeri je postigao ukupno 573 gola u 761 utakmici, a za reprezentaciju Portugala je u 154 nastupa mrežu protivnika zatresao 85 puta.

Ronaldo u svlačionici Juventusa naletio na Pjanića (VIDEO)