Fudbal

krivac za primljeni gol

Ronaldo se opet uplašio lopte, pogledajte reakciju zbog koje ga napadaju

22/04/2021

Dok su njegovi saigrači, iza kojih je jedan igrač ležao kako lopta ne bi prošla ispod živog zida, skočili kako bi pokušali spriječiti let lopte u gol, Ronaldo je ostao stajati, pokrio je glavu rukom i ispružio nogu

Juventus je s 3:1 pobijedio Parmu u 32. kolu Serie A, a Cristiana Ronalda u Italiji opet napadaju zbog reakcije u živom zidu.

Parma je u Torinu povela u 25. minuti slobodnjakom Gastona Brugmana. Urugvajac je prebacio živi zid i lijepo zabio za vodstvo gostiju. Reakcija Ronalda u živom zidu je jedna od glavnih tema u Italiji nakon utakmice.

Dok su njegovi saigrači, iza kojih je jedan igrač ležao kako lopta ne bi prošla ispod živog zida, skočili kako bi pokušali spriječiti let lopte u gol, Ronaldo je ostao stajati, pokrio je glavu rukom i ispružio nogu.

Nakon utakmice je trener Juventusa Andrea Pirlo rekao da će dobro razmisliti o tome hoće li ubuduće koristiti Ronalda u živom zidu.

Podsjetimo, Ronalda su mnogi okrivili za ispadanje iz Lige prvaka zbog slične reakcije u živom zidu protiv Porta.

“Takva se greška ne oprašta. U moje vrijeme za živi zid birali smo igrače koji se ne boje lopte. Bojali su se lopte i skočili su okrećući leđa. Nedopustivo”, tada je rekao legendarni trener Fabio Capello.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.