Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Fantastični su"

Ronaldo spomenuo dva igrača koja će naslijediti njega i Messija

mbappe (1)

Ronaldo i Messi su i dalje važne poluge svojih ekipa, ali se osjeti kako su sve dalje od vrhunca svojih karijera

Cristiano Ronaldo ima već 36 godina. Prethodnih 13 godina svjetskog nogometa obilježila je dominacija njega i Lionela Messija. Dvojac je osvojio 11 od 12 Zlatnih lopti u tom periodu (lani se nije dodjeljivala), a dominaciju je nakratko prekinuo tek Luka Modrić.

Ronaldo i Messi su i dalje važne poluge svojih ekipa, ali se osjeti kako su sve dalje od vrhunca svojih karijera. Novinare koji su prisustvovali proglašenju Ronalda kao globalnog ambasadora Livescorea zanimalo je koga Portugalac vidi kao igrače koji će zamijeniti njega i Messija te preuzeti primat svjetskog nogometa, prenosi Index.

“Teško je uprijeti prstom u samo jednog igrača, ali uzbudljivo je gledali ovu novu generaciju koja dolazi. Erling Haland i Kylian Mbappé su tipovi koji dolaze i fantastični su. Neki igrači mogu imati jednu ili dvije sjajne sezone, ali oni najveći sposobni su držati visoki nivo jako dugo. Za to je potrebno jako puno truda i rada”, odgovorio je napadač Juventusa.

“Nadam se da će me pamtiti kao velikog igrača, kao nekog ko je naporno radio i uvijek davao sve od sebe da pomogne momčadi. Smatram da sam time zaslužio svoje mjesto u istoriji”, zaključio je Ronaldo.

Portugalac je ove sezone u prvenstvu dao 29 golova u 33 nastupa. Juventus se možda ni ne plasira u Ligu prvaka, ali on će vjerojatno biti prvi strijelac Serie A.