Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A

Ronaldu zbog Pjanića ukinuta privilegija u Juventusu

ronaldo_pjanic_getty

Ronaldova svojevrsna satisfakcija je što će i dalje biti prvi izvođač jedanaesteraca. Zamjenici su mu – Paulo Dybala i Miralem Pjanić

Premda se podredio kolektivu, Cristiano Ronaldo posljednjih je mjeseci u Juventusu uživao apsolutnu slobodu. Međutim, pojedinim povlasticama došao je kraj. Ubuduće neće biti prvi izvođač slobodnih udaraca.

Po dolasku u italijanski klub dodijeljena mu je uloga prvog pucača, ali u dosadašnjih 12 utakmica u svim takmičenjima nije realizirao nijedan slobodnjak. Odluka na snagu stupa već danas protiv Cagliarija.

“Cristiano Ronaldo pametan je momak. Dogovor je dogovor, a i zna da su Miralem Pjanić i Paulo Dybala izvrsni izvođači prekida”, pojasnio je Juventusov trener Massimiliano Allegri odluku kojom je poništio Ronaldovu dosadašnju beneficiju.

Prema pisanjui talijanskih medija, stare dužnosti u vidu slobodnjaka – kao i protekle sezone – obavljat će Paulo Dybala s desne i Miralem Pjanić s lijeve strane. Cristiano Ronaldo i dalje će kandidirati za prekide, ali isključivo s duljih distanci.

Ronaldova svojevrsna satisfakcija je što će i dalje biti prvi izvođač jedanaesteraca. Zamjenici su mu – Paulo Dybala i Miralem Pjanić.

Portugalac je u prvih 12 nastupa za Juventus u svim takmičenjima zabilježio sedam pogodaka i pet asistencija.

Rezultati by SofaScore