Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nije Ferguson

Rooney otkrio ko je najbolji trener s kojim je radio

rooney

Žao mi je kako se sve završilo, ali znam jednu stvar – mnogo sam naučio od njega i definitivno ću to upražnjavati kada postanem trener

Bivši fudbaler Manchester Uniteda Wayne Rooney izjavio je da je holandski stručnjak Louis van Gaal najbolji trener s kojim je radio, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako je devet godina igrao pod palicom legendarnog Sir Alexa Fergusona, s kojim je pet puta osvajao englesko prvenstvo te titulu Lige prvaka, na Rooneya je ipak snažniji utisak ostavio Van Gaal.

“Van Gaal je daleko najbolji trener s kojim sam radio – sto posto. Njegove taktičke sposobnosti, način pripreme i pažnja koju je posvećivao svakom detalju je za mene nevjerovatno. Divio sam mu se zbog toga. Nikada ranije nisam gledao na te stvari”, izjavio je Rooney.

Dodao je da Van Gaal zna da je način na koji radi težak za igrače, o čemu je često s njim razgovarao.

Holanđanin je 2014. godine preuzeo klupu Uniteda , ali je otpušten 2016. godine nakon što nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka. Neposredno pred otkaz osvojio FA Cup s “Crvenim đavolima”.

“Žao mi je kako se sve završilo, ali znam jednu stvar – mnogo sam naučio od njega i definitivno ću to upražnjavati kada postanem trener”, poručio je bivši engleski reprezentativac.